Svar på sp

Svar på typiske spørgsmål

Hvad handler NordensBatteriService.dk om?

Vi laver batterimoduler, som passer i alle elcykelbatterier på det danske marked, vi erstatter den gamle batteripakke i dit elcykel batteri. Vi udtager det defekte/slidte modul og sætter en fabriksny batteripakke i din gl. batterikasse – i princippet på samme måde som du skifter batteri i din lommelygte. Du spare mange penge i forhold til at købe et nyt, ofte endda med større kapacitet.

Hvordan?

Vi sætter nye celler i din batterikasse, alt elektronik bliver udskiftet. Herefter monterer vi vores eget ledningssystem. Vores nye ledningssystem kobles på den nye batteripakke. Den nye batteripakke bliver godt foret så den ligger fast og kan modstå rystelser.

Hvilken battericeller benytter I?

Vi bruger primært Panasonic eller Samsung Li-ion celle teknologi (18650 celler), det er den bedste celle på markedet.

Det er meget billigt ikke?

Jo vi køber Panasonic celler direkte fra producenten og undgår fordyrende mellemled. Batteripakkerne produceres af Nordens Batteriservice via eget værksted.

Hvor meget garanti giver I?

Vi giver 2 års garanti. Garantien gælder lodninger vi har foretaget i dit batteri. Garantien dækker pludselig batterisvigt eller unormalt kapacitetstab på mere end 40% indenfor 2 år. Garantien dækker ikke elektriske eller mekaniske svigt på andre komponenter i batteriet (f.eks. batteriindikator, defekte stik eller defekt oplader. (Der henvises til garanti betingelser på hjemmesiden)

Hvordan virker det renoverede batteri i praksis?

Der kan være nogle små ændringer i den måde displayet opfører sig på, når man har fået foretaget en batteri renovering.  Det kan skyldes at batteriindikatoren er kalibreret til elcyklens oprindelige batteritype (f.eks. LFP batterier som har en lidt højere spænding (V) end Li-ion 18650 celler). I visse tilfælde kan den nye batterielektronik ikke kommunikere med den originale batterindikator på styret eller selve batteriet.

Her kan man vælge at få et nyt display som kan samarbejde med den nye elektronik-

Reparerer NordensBatteriService defekter eller udskiftes al indmad i batteriet hvergang?

Vi checker altid om problemet med batteriet kan løses billigt med en reparation, eller om der skal sættes en ny batteripakke i dit batteri. Vi vil altid gå i dialog hvis vi ser en reparation som løsning.

Kan I skifte batteri på alle elcykel batterier?

Da vi producerer vores batteripakker selv kan vi lave udskiftninger til nædten alle elcykler, både bagagebærer batterier og sadelbatterier (se eksempel på bagagebærer her og sadelbatterier her.

Der er dog nogle enkelte batterier vi ikke renovere.

Fx nogle typer gazelle batterier (kontakt os gerne for at høre om dit batteri er et af dem)

og nogle ganske få Bosch Batterier(igen, kontakt os hvis du har brug for hjælp til dit batteri)

Er det sikkert?

Ja, det er helt sikkert. Alle batterier er forhånds testet, ledninger bliver monteret på autoriseret vis. Alle ledninger bliver loddet sammen og isolereret med krympeflex. Vi tester alle batterier efter udskiftninger og ser at den fungere med din oplader.

Forskellen på at købe et helt nyt batteri og kun skifte indmaden i batteriet?

Vi genbruger alt fra dit gamle batteri, som intet fejler. På den måde belaster vi miljøet mindst muligt. Udenpå ser du ingen forskel fra renoveringen, men inden i ligger der et nyt batteri. Din oplader genbruges. Har du brug for en ny oplader, kan vi levere.

Giver en renovering større rækkevidde?

Ja hvis der monteres et batterimodul med større kapacitet end den batterikapacitet du havde, så kan din elcykel køre længere på en opladning. Havde du et 36V 10Ah batteri og vi opgradere med et 36V, 13Ah, kan du køre ca 30% længere på en opladning. 

Hvor lang tid holder det batteri I sætter i?

Holdbarheden er 4-5 år og eller ca. 800 opladninger – levetiden kan forlænges ved at følge vedligeholdelsesinstrukserne som vi anbefaler (se her).

Hvad koster det, hvis I finder ud af, at I ikke kan sætte ny batteripakke i mit batteri?

Så koster det dig ikke noget, hvis vi finder ud af, at batteriet ikke kan laves.

Vi kan enten afskaffe batteriet for dig eller hvis du ønsker at få det retur,  sende det tilbage mod den pris det koster for at sende et batteri med posten. Typisk 50 kr. til pakkeboks.